Iedereen is welkom

Of uw hond nou groot of klein is! Elke hond is welkom.

Wassen

Elke hond word vuil (zand,stof,huidschilvers etc.). Er word soms gedacht dat het niet goed is om de hond te wassen. Het kan helemaal geen kwaad als U maar de juiste shampoo gebruikt. Een vuile vacht en huid kan ook een oorzaak zijn van huid-en jeukklachten. Naast het verwijderen van vuil kan wassen ook helpen bij het versnellen van de rui periode. Na een goede wasbeurt word de hond altijd droog geföhnd en geborsteld waardoor er al heel veel dode haren uitgeblazen worden. 

Bathroom to a dog
hondentrimmer-thuiscursus-ondernemersschool

Effileren

 

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar. De effileerschaar heeft aan éen of twee zijden een getand blad. Effileren geeft de vacht een "natuurlijke" uitstraling

 

Knippen

 

Met een rechte schaar word de gehele vacht ingekort op de gewenste lengte.

981e4917-0bf7-45ff-a5cc-6532c837b4d7
Ruwharige

Plukken.

Plukken word vooral gedaan bij ruwharige honden. Als de vacht plukrijp is, laten de oude dekharen van de vacht gemakkelijk los. Deze oude haren worden met de hand geplukt. Deze "oude" haren staan los in de huid, en worden door de nieuwe haren in het haarzakje los geduwd. Plukken doet dus geen pijn, zoals soms word gedacht. Als je een plukvacht niet regelmatig plukt, krijgt de hond een onregelmatige vacht omdat de haren op een bepaald moment vanzelf los gaan laten.

Ontwollen.

Sommige honden kunnen twee keer per jaar enorm verharen. Om dit te versnellen zou U de hond kunnen laten ontwollen. Bij ontwollen word de onderwol en de loszittende dekharen verwijderd. De hond word helemaal gewassen, waarna hij word geföhnd, en ontwold. Hierdoor komt de vacht sneller door de rui periode, en heeft U thuis minder last van al dat haar.

Bouke sneeuw 25 dec 2010klein

Scheren.

 

Met scheren word de vacht ingekort met een tondeuse. Hierin zijn verschillende lengtes mogelijk, waaronder 3mm, 6mm en 9mm.